Hotel-13.jouwweb.nl

Seizoen 1: Deel 1

Het Avontuur Begint

Aflevering 1

Als kleine jongen vindt Tom een ansichtkaart met een geheime boodschap over kamer 13. Hij besluit een vakantiebaan in het hotel te nemen om op zoek te kunnen gaan naar deze kamer. Bij het hotel aangekomen loopt hij Anna tegen het lijf, waar hij meteen een goede klik mee heeft. Maar er is een probleem. Jack heeft een fout gemaakt bij de aanwerving, hij wierf 2 mensen aan i.p.v. 1, dus een van de twee zal moeten vertrekken. 

Aflevering 2

Victoria arriveert in het hotel. Ze is de verwende dochter van een hotel recensent en daarom proberen de hotel werknemers het haar zoveel mogelijk naar de zin te maken. Tom en Anna ontmoeten de andere werknemers Flo, Lenny en Ruth. Tom begint zijn zoektocht naar kamer 13 en gelooft dat de plattegrond van het gebouw hem hierbij verder zal helpen. Hij gaat daarom op zoek naar de plattegrond in het kantoor van de strenge hotel eigenaar, Richard. Voordat hij de kluis kan onderzoeken hoort hij voetstappen in de gang.

Aflevering 3

Anna betrapt Tom wanneer hij op zoek is naar de plattegrond van het hotel in het kantoor van de hotel eigenaar. Op heterdaad betrapt en daarom vertelt Tom haar van zijn geheime plan rondom kamer 13. Midden in de nacht tijdens een grote storm begint de kapotte oude jukebox plotseling te spelen en verschijnt opeens de deur naar kamer 13…

Aflevering 4

Oplichter Jack, de zoon van de hoteleigenaar Richard en tevens supervisor van de studenten is van plan om Tom en Anna in een kwaad daglicht te zetten tegenover zijn vader. Hij geeft ze opzettelijk een verkeerde opdracht. Liv, de beste vriendin van Anna, komt als verassing op bezoek en besluit in het hotel te blijven om Anna te helpen. Die avond valt het Tom op dat de jukebox het opeens weer doet en wanneer hij hem aanzet, klinkt er plotseling gerommel door het hele hotel.

Aflevering 5

Ondanks de sabotage pogingen van Jack blijven Tom, Anna en Liv gewoon in het hotel werken. Gedwongen door haar moeder blijft ook Victoria in het hotel, dit tot groot genoegen van Flo. De leerling kok die tot over zijn oren verliefd is op Victoria. De werknemers van het hotel vieren het goede nieuws door een feest te organiseren. De jukebox zorg voor de muziek en wederom is er gerommel te horen. Anna ontdekt plotseling de deur naar kamer 13.

Aflevering 6

Anna biecht haar ontdekking op aan Tom. Wanneer ze naar de hal gaan waar ze de deur van kamer 13 heeft ontdekt vinden ze alleen een zwarte muur. Ze bedenken samen een plan om in te breken in de kluis van Richard. Tom vermoedt nog altijd dat de plattegrond van het hotel hier verstopt is. Als het hem lukt de code van de kluis te kraken, stoot hij in zijn enthousiasme per ongeluk een klok om in het kantoor. De klok valt kapot op de grond op hetzelfde moment als Richard zijn kantoor in wil lopen.

Aflevering 7

Het lukt Tom om zich te verstoppen voor Richard en het kantoor uit te sluipen zonder opgemerkt te worden. Richard is woedend wanneer hij de gebroken klok ontdekt. Hij verdenkt Jack als de schuldige aangezien hij de enige is die in zijn kantoor mag komen. Flo helpt Tom met het uitvinden van de juiste cijfer combinatie. Om de code zo snel mogelijk uit te proberen zal Tom weer het kantoor in moeten sluipen. Hij biedt aan om de gebroken klok te repareren om zo het kantoor discreet binnen te komen. De blijkt cijfercombinatie blijkt correct te zijn en de kluis is geopend.

Aflevering 8

Tom vindt de plattegrond van het hotel in de kluis en neemt het mee. Wanneer hij zijn vondst wil laten zien aan Anna ontdekt ook Liv de plattegrond. Tom en Anna moeten haar wel vertellen over hun geheim. Op de plattegrond is kamer 13 wel gemarkeerd maar doorgestreept. Met zijn drieën zijn ze van plan om een gat te boren in de wand van kamer 12 om zo naar binnen te kunnen kijken bij kamer 13. Wanneer ze een schilderij verplaatsen aan de muur van kamer 12 ontdekken ze een dichtgemetseld gat. Het lijkt alsof iemand hen voor is geweest, maar wie kan dat zijn?

Aflevering 9

Flo is van plan om een goochelaarsshow voor Victoria op te zetten om zo haar hart te veroveren. Ondertussen lukt het Tom, Anna en Liv om een gat te maken in de wand van kamer 12. Ze proberen naar binnen te kijken, maar het is te donker. Tom bouwt een periscoop met de camera lens van zijn mobiele telefoon, een kleine lamp en een ijzeren staaf. Wanneer het donker is testen ze met zijn drieën de nieuwe uitvinding en kijken ze door het gat.

Aflevering 10

De camera zou een glimp moeten opvangen van kamer 13, maar laat alleen maar een stenen muur zien. De volgende dag beginnen ze zich alle drie te realiseren dat de oude jukebox misschien iets te maken heeft met kamer 13. ‘s Nachts zetten ze de jukebox weer aan en zien ze de deur langzaam verschijnen vanuit de vloer.

Aflevering 11

De kinderen proberen de deur te openen maar deze zit op slot. Voordat ze kunnen bedenken hoe ze dit moeten oplossen is de deur echter weer verdwenen in de vloer. De volgende dag wanneer Tom, Anna en Liv overleggen over hoe ze nu verder moeten handelen, bedenken Victoria en Jack een plan om Tom uit het hotel te laten zetten. Hun plan werkt en Tom wordt op staande voet ontslagen!

Aflevering 12

De moeder van Victoria arriveert onverwacht in het hotel en beslist dat Victoria als straf de hele zomer moet blijven werken in het hotel omdat ze heeft samengespannen tegen Tom. Tom maakt slim gebruik van het bezoekje van de moeder van Victoria door de sleutel van Richard te bemachtigen en deze te kopiëren. Tom, Anna en Liv maken het plan om die nacht meteen de sleutel te proberen in de deur.

Aflevering 13

De moeder van Victoria arriveert onverwacht in het hotel en beslist dat Victoria als straf de hele zomer moet blijven werken in het hotel omdat ze heeft samengespannen tegen Tom. Tom maakt slim gebruik van het bezoekje van de moeder van Victoria door de sleutel van Richard te bemachtigen en deze te kopiëren. Tom, Anna en Liv maken het plan om die nacht meteen de sleutel te proberen in de deur.

Aflevering 14

De sleutel past niet. Het blijkt dat de sloten zijn veranderd in het verleden. Ze moeten nu op zoek gaan naar de originele sleutel. Dankzij een aanwijzing komen Tom, Anna en Liv terecht bij het wrak van de ‘Cupido’, een vergaand schip aan de kust. Ze gaan op onderzoek uit zodra het donker wordt met een zelfgemaakte metaaldetector, maar dan gebeurt er een ongeluk.

Aflevering 15

Tom is door een luik gevallen, maar gelukkig niet gewond geraakt. Hij is vooral erg geschrokken. Ze vinden geen sleutel en ook geen nieuwe aanwijzingen. Verslagen lopen ze terug naar de receptie waar een model van de ‘Cupido’ op de balie staat. Tot hun grote verrassing vinden ze binnenin het model de sleutel van kamer 13. Tijdens een groot Hawaï thema feest in het hotel die avond is eindelijk het moment daar; Liv houdt de wacht wanneer Anna en Tom kamer 13 binnengaan.

Aflevering 16

Tom, Anna en Liv gaan bij kamer 13 naar binnen. Het blijkt vooral een oude hotelkamer vol met spinnenwebben. Ze gaan op onderzoek uit in de kamer terwijl de andere werknemers en gasten van het Hawaï feest genieten. De jukebox beschadigd in het feestgedruis en de kamer- een soort grote lift- begint langzaam naar beneden te verdwijnen. Tom, Anna en Liv zitten in de val.

Aflevering 17

Anna, Tom en Liv proberen zichzelf te bevrijden. Ze zijn in paniek! Anna ontdekt een zandloper met een gespiegelde 13 en realiseert zich dat de hanger van de sleutel perfect in de vorm past. Het lukt ze om de zandloper om te draaien en zichzelf te bevrijden. Hun afwezigheid tijdens het feest is echter niet onopgemerkt gebleven en ze worden voor straf meteen aan het werk gezet.

Aflevering 18

Anna hoort per ongeluk een gesprek tussen Jack en zijn vader waarin Richard zijn zoon verteld over het geheim van kamer 13. Ze vertelt dit aan Tom en ze weten nu ook dat ze niet langer alleen zijn in hun zoektocht naar het mysterie. Ze zullen in het vervolg nog voorzichtiger moeten zijn vooral omdat Jack hen constant in de gaten houdt. De Jukebox werkt niet langer en daardoor kan de deur van kamer 13 niet geopend worden. Tom, Anna en Liv proberen een oplossing te bedenken om de deur te openen. Tijdens hun overleg worden ze ontdekt door Ruth.

Aflevering 19

Anna, Tom en Liv bedenken een excuus waardoor Ruth ze niet langer verdenkt van geheime praktijken. De volgende dag lukt het hen ook om Richard en Jack om de tuin te leiden. Ze hebben hierdoor meer ademruimte om verder te gaan met hun missie om kamer 13 weer te laten verschijnen. In een lamp in de hal ontdekken ze en soort gleuf die zou leiden naar kamer 13. De sleutelhanger past in het slot en ze draaien de sleutel om.

Aflevering 20

De sleutelhanger activeert een systeem van leidingen in de muur die weer een mechanisme ontsteken waardoor kamer 13 verschijnt. Tom, Anna en Liv bekijken een oude klok in kamer 13 waarvan de wijzers tegen de richting indraaien. Ze ontdekken dat er frisse lucht vanachter de klok komt en ze vinden in de klok een schakelaar. Er verschijnt een doorgang en daarachter ontdekken ze een vieze, stoffige kamer met een grote ingewikkelde machine. Wat is het doel van dit vreemde apparaat?

Aflevering 21

Tom, Anna en Liv ontdekken een machine in de geheime kelder en zijn onder de indruk van het immense bouwwerk. Wanneer ze in het boek van Jules Verne een grote schakelaar vinden begint de machine te draaien. Liv wil de machine onmiddellijk uittesten, maar Tom vindt het te gevaarlijk. Jack probeert Tom, Anna en Liv zwart te maken bij zijn vader. Maar Richard heeft geen oren naar het gezeur van Jack. Hij wil dat zijn zoon zich met slechts één ding bezig houdt: de zoektocht naar Zimmermannklokken. 

Aflevering 22

Superster Brandon Goodman neemt intrekt in Hotel 13 en zet de hele boel op stelten. Vooral Victoria en Liv sloven zich uit om bij de acteur in de smaak te vallen. Eén scène van zijn nieuwste film zou zich afspelen in Hotel 13 en hij is nog op zoek naar 1 actrice. Niet enkel Victoria en Liv willen de rol, maar ook Flo stelt zich kandidaat. Tom, Anna en Liv beslissen dat ze kamer 13 niet zomaar kunnen laten verschijnen. De kans dat ze ontdekt worden door Richard of Jack is veel te groot. Tom bedenkt een plan.

Aflevering 23

Tom en Anna ontdekken een deur in de machine en vinden in de capsule een echt, levend konijntje. Omdat de machine afgesloten is begrijpen de twee niet hoe het diertje ooit in de capsule is geraakt. Liv denkt dat de grote metalen bol een konijnenmaakmachine is en wil ze uittesten. Tom twijfelt of ze het verouderde en versleten bouwwerk wel moeten aanzetten.

Aflevering 24

Jack heeft Tom, Anna en Liv achter het zeil bij kamer 13 zien verdwijnen en begrijpt niet waar ze naartoe zijn. Richard neemt de woorden van Jack niet al te serieus, om Jack gerust te stellen gaan ze samen op onderzoek. Victoria maakt geen al te beste indruk tijdens haar auditie en Liv valt in zwijm wanneer Brandon haar probeert te zoenen. Liv heeft alsnog zo overtuigend gespeeld dat ze de rol toch krijgt. Victoria is super boos op Jack.

Aflevering 25

Tom, Anna en Liv zoeken Gismo, maar het konijn is mysterieus uit de machine verdwenen. Tom vreest dat ze het konijntje op de één of andere manier hebben weggeflitst. Net wanneer ze de stunt willen herhalen met een appel gaat de machine onverwacht terug in werking. In de capsule wacht de drie een grote verrassing. De filmscène van Liv wordt opgenomen in het hotel. Ze is helemaal in de wolken omdat ze denkt dat Brandon haar graag ziet. Maar Liv schrikt wanneer ze ontdekt dat alle lieve woordjes van Brandon niets meer waren dan zijn ingestudeerde filmdialoog.  

Aflevering 26

Tom vindt een kaartje rond de nek van Gismo. “Stuur een krant met de machine. Hoogachtend, Professor Magelaan.” Richard is er van overtuigd dat ze kamer 13 op slechts één manier kunnen vinden: door de juiste Zimmermannklok te vinden! Victoria is blij dat ze in de film mocht spelen, dankzij Flo, en dat ze in de krant stond. Flo merkt dat Victoria geheimzinnige telefoontjes pleegt en een vreemd pakket laat afleveren bij het hotel.

Aflevering 27

Flo is helemaal opgetogen over de verrassing die Victoria voor hem regelde: Vincent Evermore verblijft in het hotel en zal er een privéoptreden opvoeren. Richard is gefrustreerd wanneer hij de allerlaatste Zimmermannklok ter wereld onderzocht heeft. Hij vervloekt zijn vader, omdat hij geen duidelijkere instructies heeft achtergelaten. Tom, Anna en Liv sluipen ’s nachts naar kamer 13. Ze willen erg graag weten of Magelaan een antwoord heeft gestuurd op hun vraag. Maar Richard betrapt de drie in de lobby.

Aflevering 28

Tom wil de machine gebruiken en hen alle drie wegflitsen naar de ‘andere kant’. Anna maakt zich erg zorgen, weet niet of de machine zomaar te vertrouwen is en bedenkt doemscenario’s. Maar Magelaan blijkt in grote nood te zijn, en de drie beslissen het risico te nemen en samen in de capsule te stappen… Jack blijft Tom, Anna en Liv op de hielen zitten. Victoria schenkt al haar aandacht aan Flo, tot grote frustratie van Jack. Flo gaat aan de slag met het magische boek dat hij van Vincent koopt.

Aflevering 29

Flo kan Tom, Anna en Liv nergens vinden. Flo vreest dat de waarschuwing die in zijn boek stond, ‘Let op je dierbaren!’, waarheid is geworden en dat hij de drie heeft doen verdwijnen. Jack maakt handig gebruik van de drukke agenda van Flo en probeert Victoria te paaien met een ongezien charmeoffensief. Tom, Anna en Liv stappen uit de machine en merken dat het hotel er heel anders uitziet.

Aflevering 30

De drie tieners ontmoeten de voorouders van Richard en Jack: Robert en Paul. Ondertussen zoekt Tom naar Magelaan. Hij zou er alles voor geven de Professor te kunnen spreken… Jack heeft een DVD geregeld van Victoria’s scène in de film met Brandon Goodman en organiseert samen met haar een ware filmpremière. Omdat Flo ook het werk van de ‘verdwenen’ Tom, Anna en Liv opknapt, raakt hij steeds verder bedolven onder zijn lange takenlijst.

Aflevering 32

Liv, Tom en Anna worden door badgasten uit 1927 opgemerkt. Waarom dragen de kinderen zulke gekke kleren? Ze kunnen Robert maar net ontkomen. Tom weet niet hoe ze ongezien het hotel kunnen binnendringen, maar dan komt Liv met een super idee... Flo heeft alle moeite om Fritsje verborgen te houden voor Richard. Wanneer hij zijn neefje even uit het oog verliest ontsnapt het kind uit de keuken. Flo en Victoria kunnen maar één ding doen: Frits’ spoor van vernieling volgen. Richard merkt ook dat er van alles misloopt in het hotel.

Aflevering 33

Richard begrijpt niet waarom Tom, Anna en Liv kleren in jaren ’20 stijl dragen. De drie kunnen zich er maar net met een smoes vanaf komen. Jack observeert de drie elk moment van de dag en luistert hun gesprekken af. Flo maakt zich erg zorgen omdat hij zijn neefje nergens kan vinden. Uiteindelijk wordt al het personeel ingeschakeld om het neefje terug te vinden. Flo schrikt als hij ziet waar Fritsje zich schuil houdt. Jack maakt gebruik van de rust in het hotel om de kamer van Tom te doorzoeken. Onder het matras van Tom doet Jack een verrassende ontdekking…

Aflevering 34

Jack toont Richard het ansichtkaartje dat hij vond op de kamer van Tom. Richard is erg opgetogen en complimenteert zijn zoon voor het eerst met zijn werk. Tom, Flo en Lenny hebben een leuke boys-avond. Ze eten marshmallows, houden een boerenwedstrijdje en praten over meisjes. Tom en Anna bespreken hun zoektocht naar Magelaan.

Aflevering 35

Liv, Anna en Tom spotten Robert en Magelaan en achtervolgen hen tot in de duinen. Tom en Anna kunnen niet horen wat er gezegd wordt en Liv duwt de twijg van de liefdesboom opzij. Ze beseft niet dat die kleine handeling erg grote gevolgen heeft… Victoria wil de vriendschap met Jack herstellen op één voorwaarde: dat Jack oprecht zijn excuses aanbiedt aan Flo. Richard onderzoekt het ansichtkaartje van Tom en ontdekt dat het kaartje al meer dan 160 jaar oud is.

Aflevering 36

Tom, Anna en Liv staan versteld wanneer blijkt dat de liefdesboom in het heden verdwenen is. Liv weet dat het haar schuld is. Richard roept Jack op het matje. Hij had zijn zoon uitdrukkelijk bevolen Tom, Anna en Liv geen seconde uit het oog te verliezen maar Richard merkt dat Jack meer aandacht heeft voor Victoria...

Aflevering 37

Tom is in alle staten wanneer blijkt dat zijn ansichtkaartje verdwenen is. Zou iemand het gestolen hebben? Tom verdenkt Richard en Jack, maar hij beseft dat hij zijn vermoeden nooit zal kunnen bewijzen. Lenny wil zich bewijzen voor Marc Kroket, de recensent die over enkele dagen het hotel zal bezoeken. Wanneer de zeekraalpaddenstoeltjes van Lenny geleverd worden, onderschept Anna de buit.

Aflevering 38

Tom, Anna en Liv reizen naar het verleden. Terwijl Tom Robert achtervolgt doorzoekt Anna het gastenboek. De Professor verblijft in het hotel! Ondertussen papt Liv aan met DiederichLenny gaat helemaal op in zijn ‘Fusion’ koken. Wanneer Victoria twijfels heeft bij de misselijkmakende combinaties die Lenny wil koken – Vis met chocola!? – wordt hij enkel maar strijdvaardiger. Richard en Jack ontdekken het bedrog van Tom, Anna en Liv. Richard vindt dat het tijd is geworden om Tom te confronteren met de ansichtkaart...

Aflevering 39

Tom wordt ondervraagd door Richard. Tom probeert te liegen en zegt dat het ansichtkaartje niet van hem is. Maar wanneer Tom vermeldt dat het kaartje 150 jaar oud is valt hij onbewust door de mand. Richard en Jack bedenken een plan om Tom te observeren. Lenny’s zelfvertrouwen krijgt een ferme deuk. Flo en Victoria hebben medelijden met hun vriend en beslissen het heft in eigen handen te nemen.

Aflevering 40

Zonder dat Tom en Anna het weten steelt Liv het muntje van kamer 13, sluipt naar de geheime kelder, en flitst zichzelf naar het verleden. Liv is onbedoeld getuige van een ruzie tussen Robert en Magelaan. Lenny besluit zijn ontslag aan te bieden als kok van het hotel. Gelukkig zijn Flo en Victoria er nog. Jack heeft in de gaten dat Liv geheimzinnig doet. Wanneer hij haar aanspreekt laat ze per ongeluk het muntje van kamer 13 uit haar handen glippen.

Aflevering 41

Jack pakt het muntje van kamer 13 af van Liv. Liv durft dit niet te bekennen aan Tom en Anna en leidt hun aandacht af door hen het kistje van Magelaan te tonen. Als Tom het kistje weet te openen wacht hen een grote verrassing... Jack weet een manier om Tom, Anna en Liv tegelijk in de gaten te houden: overal in het hotel mini-camera’s ophangen... Victoria mag achter de balie staan en zet die helemaal naar haar hand: wie weet wordt ze wel het nieuwe gezicht van het hotel ! Maar of de gasten zo blij zijn met hun nieuwe receptioniste.

Aflevering 42

Tom en Anna ontdekken een foto in het kistje van Magelaan waar zij zelf en Liv opstaan. Ze denken dat het misschien een grap is van Liv maar wanneer ze de foto verder onderzoeken, ontdekken ze dat de foto vandaag genomen is! Victoria denkt dat ze het nieuwe gezicht van het hotel wordt, maar verzaakt aan haar taak als receptioniste en moet nu als straf toiletten poetsen. Gelukkig schiet Flo te hulp. Jack en Richard houden de drie nauwgezet in de gaten via de camera’s. Jack gaat polsen bij Tom en Anna of Liv haar grote geheim al heeft verteld...

Aflevering 43

Tom, Anna en Liv zijn verbaasd dat ze op een oude foto staan. Tom en Anna willen naar het verleden om Magelaan te vragen hoe hij aan de foto komt. Liv, die het muntje kwijt heeft gemaakt, probeert haar vrienden op andere gedachten te brengen. Volgens Liv moeten ze op zoek naar de plaats waar de foto gemaakt werd, zoveel jaren geleden... Richard wijst Jack op zijn plichten. Flo denkt dat hij zich gemakkelijk zal kunnen bevrijden uit hachelijke posities, zonder hulp van buitenaf! Maar wanneer de kookpot met ragout begint over te koken loopt het helemaal mis...

Aflevering 44

Richard ziet op zijn monitors dat de keuken in brand staat en raakt in paniek. Hij gaat op zoek naar een brandblusser en stormt als een gek naar beneden. Flo is er zeker van dat hij en Victoria nooit een koppeltje zullen worden. Ze is veel te hoog gegrepen! Lenny besluit Flo te helpen en zal hem drumles geven. Tom en Anna willen naar het verleden reizen om Magelaan te vragen naar hun oude foto. Liv doet er alles aan om het muntje van Jack terug te krijgen.

Aflevering 45

Tom en Anna ontdekken dat het muntje verdwenen is. Wanneer ze Liv ermee confronteren kan ze niet anders dan bekennen dat Jack het heeft afgepakt. De drie zetten een heus plan op om Jack te laten geloven dat het muntje ongeluk brengt zodat hij het weer zou teruggeven. Flo neemt Victoria mee naar een beachparty en weet indruk te maken met zijn drum kunsten. Wanneer Anna een foto van Tom ouder maakt met het computerprogramma, ontdekt Liv tot haar grote verbazing dat Tom als twee druppels water op Magelaan lijkt.

Aflevering 46

Tom kan niet geloven dat hij Magelaan is. Al zou het heel wat dingen verklaren. Anna voelt zich erg ongemakkelijk bij deze hypothese. Als Tom Magelaan is, dan is ook zijn leven in gevaar! Richard zit de hele nacht naar zijn monitors te staren. Hij ziet hoe mevrouw Hennings de arm van Anna vast neemt en haar een boodschap toefluistert. Richard besluit Anna ver uit haar buurt te houden. Lenny geeft Flo de goeie raad om het hart van Victoria te winnen met een ontbijtje. De liefde gaat door de maag! Maar als Flo zijn slag wil slaan, gooit Jack roet in het eten.

Aflevering 47

Wanneer Tom hoort dat Liv tegen alle afspraken in Victoria heeft ingeschakeld om het muntje van Jack af te nemen, loopt hij boos weg. Anna vestigt al haar hoop op Victoria: zal Tom bijdraaien wanneer zij het muntje terug weet te krijgen? Flo is ontroostbaar wanneer hij Victoria ziet optrekken met Jack, ook al doet Lenny nog zo zijn best om hem op te vrolijken. Tom, Anna en Liv zijn zich niet bewust van de camera’s die overal in het hotel hangen.

Aflevering 48

Net wanneer Tom, Anna en Liv op het punt staan om naar kamer 13 te gaan, ontdekt Tom de verborgen camera’s en blaast hij het plan af. Lenny en Ruth besluiten te oefenen voor de stijldans wedstrijd. Wanneer Flo ontdekt dat Victoria dol is op stijldansen liegt hij dat ook hij graag en goed kan stijldansen. Jack confronteert Victoria met het verdwenen muntje, maar zij doet alsof haar neus bloedt en confronteert Jack op haar beurt met het gestolen ontbijt van Flo.

Aflevering 49

Ruth en Lenny hebben medelijden met Flo en beslissen hem dansles te geven. Als zij met hem klaar zijn zal Flo Victoria van haar sokken blazen! Richard en Jack zitten stomverbaasd naar de monitors te kijken, wanneer de deur van kamer 13 verschijnt. Als ze naar de gang lopen om het spektakel live te aanschouwen is de deur alweer verdwenen... Tom, Anna en Liv kunnen maar net aan het zicht van Richard en Jack ontsnappen. Ze hebben wel een gigantisch probleem: ze kunnen nooit nog ongezien uit kamer 13 weg komen.

Aflevering 50

Tom, Anna en Liv komen terug in het heden. Maar tot hun grote verbazing is niets daar nog wat het lijkt: in plaats van Lenny zwaait een verschrikkelijke vrouw nu de plak. Tot overmaat van ramp kondigt ze ook nog haar verloving met Richard aan, dik tegen de zin van Jack, die er maar een beetje achter aan sloft. Flo is nog slechts een schim van zichzelf, Lenny blijkt opeens een zwerver te zijn en Victoria opnieuw een rotverwende gaste. Na een gesprek met Lenny komen ze achter de verschrikkelijke waarheid...

Aflevering 51

Tom, Anna en Liv zijn in een andere realiteit beland. Om alles weer op orde te krijgen, hebben ze de munt nodig, maar die is ineens verdwenen! Er is een dief in het hotel, maar wie is het? Het spoor leidt naar het kantoortje van meneer Leopold.

Aflevering 52

Jack betrapt Tom, Anna en Liv in het kantoor van z’n vader. Maar in plaats van ze te verraden, helpt hij ze. En nog iemand staat aan hun kant: Tom krijgt een briefje van ene ‘LR’, die een vergadering van de „Anti-Frosta-beweging“ belegt. Maar wie is ‘LR’?

Aflevering 53

Betrapt! De val voor de dief klapt dicht – maar niemand had Suzie verdacht. Is zij een handlangster van mevrouw Foster? Er wordt een nieuw plan bedacht: Flo doet zich voor als een koper voor de gestolen munt. Weet hij het hoofd koel te houden?

Aflevering 54

Ze hebben de munt weer terug! Anna wil meteen terug naar de oude werkelijkheid. Ze vindt het maar niks dat Tom en Victoria hier een stelletje zijn. Ze moeten in het verleden het ontslag van Lilly terugdraaien. Maar daar heeft Robert Leopold duistere plannen...

Aflevering 55

Tom en Anna ontdekken dat Robert Leopold en Mister X de plannen van Magelaan willen stelen. Als ze Magelaans kamer zoekt, komt Liv Diederich tegen. Hij weet waar ze Lilly kunnen vinden. Ondertussen is Tom op zoek naar Magelaans plannen – waar zou hij die verstopt hebben?

Aflevering 56

Krijgt Lilly haar baan in het hotel terug? Diederich's vader moet een goed woordje voor haar doen bij Robert Leopold. Tom luistert het gesprek tussen de twee af en reageert verschrikt: als Magelaan vrijdag terugkomt, wil meneer Leopold hem laten ombrengen.

Aflevering 57

Tom, Anna en Liv bevinden zich weer in de normale werkelijkheid, maar daar vormt zich een nieuwe bedreiging: het lukt Jack om kamer 13 binnen te komen, terwijl Tom, Liv en Anna net door zijn vader ontslagen worden. Wie kan Jack nu nog tegenhouden?

Aflevering 58

Flo is door de bliksem getroffen! Hij leeft nog maar is wel halfdoof. Terwijl hij in de tent met Tom, Anna en Liv het einde van het noodweer afwacht, zit Jack vast in kamer 13. Tom gaat naar buiten om een dekzeil voor de lekkende tent te halen, maar keert niet meer terug.

Aflevering 59

Verrassing! Victoria heeft zich door de regen naar de tent geworsteld. Ze zoekt Tom, die kort daarna volledig onderkoeld binnenstrompelt. Jack’s videoboodschap met daarop een oproep voor hulp stelt Tom, Anna en Liv voor een dilemma. Moeten ze hem helpen?

Aflevering 60

Anna en Liv treffen Jack bewusteloos aan in kamer 13. De redding wordt vastgelegd door de videocamera’s van Richard Leopold – net als het geheim achter de kamer. Intussen bekommert Victoria zich om de zieke Tom en begint hem uit te horen …

Afleveirng 61

Gelukt! Liv en Anna hebben de bewakingsvideo in Richard Leopolds kantoor verwisseld. Jack moet zijn vader naar kamer 13 brengen maar hij is niet bekend met het mechanisme. Tom ligt nog steeds ziek in de tent en mevrouw Hennings tekent nieuwe mysterieuze afbeeldingen. 

Afleveirng 62

Tom krijgt een inzinking! Liv gaat onmiddellijk op zoek naar een dokter, maar vindt alleen Ruth. Jack herkent kamer 13 op de tekening van mevrouw Hennings. De oude vrouw weet er duidelijk meer van, maar ze weigert te praten. Jack komt op het idee om haar te laten hypnotiseren. 

Afleveirng 63

Geluk gehad. Richard Leopold was er bijna achtergekomen dat Ruth de ontslagen vakantiewerkers weer terug in het hotel heeft gelaten. Tom herstelt lichtjes terwijl in de kamer ernaast mevrouw Hennings onder hypnose wordt gebracht. Liv en Anna luisteren angstig mee. Zou ze gaan praten?

Afleveirng 64

Heeft mevrouw Hennings net ‘Anna’ geroepen? Anna sluipt de kamer ernaast binnen en wordt daarbij bijna ontdekt. Intussen wordt Toms koorts steeds heftiger. Ruth licht de Leopolds in zodat er eindelijk een dokter bij gehaald kan worden. Maar Richard Leopold stelt voorwaarden.

Afleveirng 65

Tom en Anna zijn verbaasd. Uitgerekend Liv wil de Leopolds vertellen hoe kamer 13 werkt? Maar Liv is gewiekster dan gedacht. De opluchting brengt Tom en Anna dichter bij elkaar, terwijl Flo zenuwachtig is voor zijn optreden in een castingshow.

Afleveirng 66

Arme Liv – terwijl Tom en Anna een stelletje worden, is zij bang om alleen achter te blijven. Daarom wil Anna de kus voor haar verzwijgen. In de wirwar van gevoelens merkt niemand dat de Leopolds op het punt staan het mechanisme te ontcijferen waarmee kamer 13 geopend kan worden.

Afleveirng 67

Liv verstijft van schrik: mevrouw Hennings staat plotseling in kamer 13! Jack is op zijn post in de gang in slaap gevallen. Intussen onderzoekt Tom op eigen houtje een aanwijzing dat Magelaan weleens voor vrijdag terug zou kunnen zijn. Er is steeds minder tijd om hem nog te redden.

Afleveirng 68

Anna is bezorgd om Tom: ze denkt dat hij alleen naar het verleden is gegaan en reist hem achterna. Magelaan is terug met een nieuw onderdeel voor de tijdmachine. Tom en Liv zien geen kans om ongezien kamer 13 binnen te komen. Maar dan heeft Liv een idee…

Afleveirng 69

 Brandalarm! Livs trucje om ongemerkt in het verleden te komen werkt. Maar waar is Anna? Ze probeert Magelaan te waarschuwen. Die ziet echter geen gevaar en praat Robert Leopold bij over het nieuwe onderdeel voor de tijdmachine: de tijdregelaar.