Hotel-13.jouwweb.nl

Personages

Lees hier alle informatie over jou favoriete personages.

Tom 

Hallo, ik ben Tom en deze zomer heb ik een vakantiebaantje in Hotel 13. Ook om geld te verdienen natuurlijk. Maar de echte reden is dat ik het geheim van kamer 13 wil ontraadselen. Maar hoe kan ik iets te weten komen over een kamer die helemaal niet lijkt te bestaan? Misschien komen mijn uitvindingen hierbij van pas. Of Anna? Zij schijnt echt oké te zijn...

Grootste droom:

De wereld veranderen met een geniale uitvinding.

Bijzondere gaven:

Goed geheugen voor zinloze feiten.

Waardevolste bezit:

Geheimzinnige briefkaart van lang geleden, waardoor hij het geheim van kamer 13 wil ontdekken.

Lievelingssport:

Frisboerang: Een mix van een frisbee en boemerang die Tom zelf heeft uitgevonden en graag speelt met vrienden op het strand.

Extra informatie:

Tom is de hoofdpersoon. Een slimme en vindingrijke uitvinder, maar heel verlegen tegenover andere mensen. Vooral tegen Anna die hij stiekem heel leuk vindt.

Flo

Hoi, ik ben Flo en ik zorg in Hotel 13 voor de gezelligheid. Sommige mensen, zoals meneer Leopold, snappen mijn grappen niet, maar ja, niet iedereen heeft humor natuurlijk. Lenny en Tom kunnen wel lachen om mijn moppen - en om mijn goocheltrucs! Af en toe gaat er wel iets mis, maar mijn ster blijft stijgen. Tot in de hemel! En daar haal ik op een dag de sterren op om ze aan Victoria te geven...

Pijnlijkste ervaring:

Bij een toneeluitvoering op school schoten zijn bretels los en zakte zijn broek tot op zijn schoenen.

Eet het liefst:

Pizza à la Flo (Pizza met Friet, Curryworst en Knoflook.)

Hartenwens:

Droomt van een eigen Goochelshow in Las Vegas.

Favorite mop:

Een goochelaar bij een kennismakingsgesprek. Vraag aan de goochelaar: "Wat is uw specialiteit?" Antwoord: "Ik zaag vrouwen in tweeën!" Volgende vraag aan de goochelaar: "Heeft u broers of zussen?" Antwoord: "Ja. Twee halfzusters."

Extra informatie:

Onbewust lief en grappig. Flo is de leerling kok in de keuken van het hotel Hij is dol op goochelen en haalt graag trucjes uit met iedereen die hij tegenkomt. Dit leidt soms tot onverwachte resultaten...

Lenny

Ik ben Lenny en de keuken van het hotel is mijn domein! Vroeger was ik scheepskok. Tjongejonge, wat ik toen allemaal heb meegemaakt! Toen we op een verlaten eiland waren gestrand, heb ik de complete bemanning vier weken lang kokosnoten moeten voorzetten. Kokosnotensoep, kokosnotenstoofpot, kokosnotenburger... Dan is het menu in het hotel wel wat gevarieerder. Flo en de anderen vinden vooral mijn wereldberoemde kanonskogels lekker. Hmmm, rond en bruin en knapperig – verrukkelijk!

Bijzonder kenmerk:

Lenny weegt meer dan 200 kg.

Favoriete aandenken:

Op een van zijn reizen als scheepskok heeft hij in zijn eentje met touwtrekken gewonnen van een heel dorp in Papua-Nieuw-Guinea (waarheidsgehalte: minder dan 10%.)

Waardevolste bezit:

Zijn woonboot.

Geheime passie:

Dansen.

Hobby's:

Diepzeevissen met zijn Garnalenboot.

Extra informatie:

De gezellige hotel kok en het grootste kind van allemaal. Hij was ooit kok aan boord van een schip en geeft vaak eigenaardig maar goed advies over het Leven.

Jack Leopold

Ik ben Jack Leopold, de zoon van de chef, en het is mijn taak er op te letten of het personeel zijn werk goed uitvoert. Wie niet hard werkt, vliegt eruit! Met de huidige bezetting moet ik op mijn hoede zijn, anders maken ze zich er gemakkelijk vanaf. En ik heb het gevoel dat ze iets in hun schild voeren. Maar ik kom er wel achter.

Hartenwens:

Gerespecteerd worden door zijn vader en op een dag het hotel overnemen.

Grootste geheim:

Hij is doodsbang voor knaagdieren en kwallen.

Lievelingsboek:

Spaarboekje.

Hij houdt van:

Zijn eigen spiegelbeeld.

Vreemde gewoonte:

Stapt altijd met zijn linkerbeen het eerst uit bed.

Extra informatie:

De sluwe zoon van de hoteleigenaar die constant vecht voor de goedkeuring van zijn vader. Als bedrijfsleider van alle parttime studenten werknemers doet hij alles om achter hun geheimen te komen.

Meneer Leopold

Goedendag dames en heren, Leopold is de naam. Ik ben de eigenaar van Hotel 13. Tijd is mijn kostbaarste bezit. Daarom verwacht ik als het gaat om punctualiteit van al mijn medewerkers de allerhoogste professionaliteit. Op elk moment. En wee degene die het in zijn hoofd haalt om mijn tijd te verknoeien! Ik moet een hotel leiden. En dat niet alleen... Wat ik daarmee bedoel? Dat doet er niet toe!

Hobby's:

Klokken verzamelen.

Levensmotto:

Tijd is geld.

Dit zegt het personeel over hem:

"Die is niet meer van deze tijd"...

Nare jeugdherinnering:

Door een aap gebeten tijdens een bezoek aan de dierentuin.

Extra informatie:

De verwaande hoteleigenaar en de vader van Jack. Hij zoekt al zijn hele leven naar kamer 13 en heeft er alles voor over om het geheim te ontrafelen.

Anna

Ik heeft Anna en ik kan het nog steeds niet geloven - ik heb echt vakantiewerk gekregen in Hotel 13! Vroeger ging ik hier altijd samen met mijn grootouders op vakantie en nu kan ik deze spannende plek van een heel andere kant leren kennen... Bovendien verdien ik geld voor mijn grootste droom - een wereldreis - en ik leer een hoop leuke mensen kennen. En ik ga fotograferen! Bijvoorbeeld de mooie stranden hier. Of mijn beste vriendin Liv. En Tom? Nou, misschien worden we wel vrienden...

Verzamelt:

Fotoboeken over dieren.

Favoriete geur:

Vers gemaaid gras.

Bijzondere gaven:

Kent de hoofdsteden van alle landen ter wereld.

Spaart haar verdiende geld voor:

Een reis om de wereld.

Wetenswaardigheid:

Haar oom fokt alpaca's.

Hartenwens:

Zwemmen met Dolfijnen.

Extra informatie:

Tom’s tegenspeelster: een down-to-earth, vriendelijke en slimme meid die altijd met iedereen goed kan opschieten – vooral met Tom.

Liv

Hoi, ik ben Liv en dit wordt de zomer van mijn leven! Zon, zee en knappe jongens - en dat alles samen met mijn beste vriendin Anna. Goed dan, ik moet ook af en toe werken, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling... De meest tijd brengen we aan het strand door: zonnen, barbecueën en feesten aan het strand! Jippie jippie jee!

Lievelingsdrankje:

Frambozenbowl met een scheutje Maracuja.

Onontdekt talent:

Kan achteruit praten.

Gekste gewoonte:

Houdt in de lift altijd haar adem in.

Lievelingsdier:

Kangoeroe, Chinchilla en Chimpansee.

Onderscheidingen:

Werd op school gekozen tot klassenvertegenwoordiger en Miss Babbel.

Extra informatie:

Anna’s beste vriendin. Een party girl in hart en nieren. Ze is altijd spontaan en vrolijk en haar gedrag werkt bij anderen vaak aanstekelijk wat leidt tot chaotische maar grappige situaties.

Victoria

Moet ik me hier voorstellen? Kijk maar gewoon naar mijn foto's, die zeggen toch genoeg, of niet soms? Goed dan: blond, jong, knap en altijd top gestyled. En ik heet Victoria - net zoals de prinses van Zweden en de vrouw van David Beckham - een naam voor winnaressen, voor mensen die ertoe doen. Ja, en wat ik hier dan doe? Bedden opmaken en badkamers poetsen??? Ik had me mijn vakantie echt anders voorgesteld!

Schoonheidsgeheim:

Iedere ochtend een gezichtsmasker met een crème van Appel, Kwark en Honing.

Bijzondere eigenschap:

Heeft een zeer goed visueel geheugen.

Wil later worden:

Prinses. Of gewoon trouwen met een rijke man.

Grootste geheim:

Heeft een tweede voornaam waar ze een grote hekel aan heeft, daar mag niemand achter komen.

Extra informatie:

Een verwend rijk meisje die door haar moeder wordt gedwongen om in een hotel te werken. In eerste instantie wil ze niet toegeven dat ze erg eenzaam is maar zodra ze zich meer openstelt maakt ze hele dierbare vrienden.

Ruth

Ik heet Ruth en ik werk al mijn halve leven in Hotel 13. Ik ken vrijwel alle hoekjes van dit gebouw en ik zie erop toe dat wij onze goede naam hoog houden. Dat is een serieuze uitdaging en zo af en toe moet ik het personeel streng toespreken. Maar de jongelui werken eigenlijk met hart en ziel en we kunnen het heel goed met elkaar vinden.

Pijnlijkste ervaring:

Heeft een paar jaar geleden iemand voor Johnny Depp aangezien en hem om een handtekening gevraagd.

Lievelingskleur:

(Oud)Roze.

Grootste geheim:

Volgt danscursus na danscursus, in de hoop daar de man van haar dromen tegen te komen.

Is bang voor:

Vrijdag de 13e. (daar is een naam voor: paraskevidekatriafobie.)

Bijzondere gaven:

Officieus Duits kampioen in het spel 'stad-land-rivier'.

Hobby:

Doet regelmatig mee aan prijsvragen (grootste prijzen tot nu toe: yogaweekend in de Palts, elektrische fiets, graanmolen.)

Extra informatie:

De huishoudster. Ze heeft bijna haar hele leven in het hotel gewerkt en is als een moeder voor de jongeren. Ze is streng doch rechtvaardig en staat altijd klaar wanneer ze haar nodig hebben.